Vacature stagiair(e) Publiciteit & Marketing

PeerGrouP Locatietheater is op zoek naar een marketing-slimmerik met een vlotte pen. Je werkt mee om de theatervoorstellingen van komende zomer onder de aandacht te brengen bij een breed publiek. Bij PeerGrouP werk je in een klein team samen om bijzondere locatietheatervoorstellingen te promoten. Niet alleen werk je samen met je directe collega’s; ook werk je op locatie samen met acteurs, regisseurs, figuranten, vrijwilligers en betrokkenen.

PeerGrouP
PeerGrouP is het locatietheatergezelschap van Noord-Nederland. Thema’s van het platteland en samenwerking met bewoners vormen een rode draad in de projecten van PeerGrouP. Vaak stapt het gezelschap over de grenzen van het theater. Zo speelde de succesvoorstelling Maalkop in diverse leegstaande stallen, was de voorstelling Niemand is hier Eenzaam te zien in verzorgingshuizen en kon je het muziekspektakel Rise of the Blue City beleven op het water van ’t Oldambtmeer.

PeerGrouP is een stichting en werkt vanuit Donderen in Drenthe. PeerGrouP wordt geleid door Dirk Bruinsma en Nynke Oele, respectievelijk artistiek leider en zakelijk leider.

Functieomschrijving

We zijn op zoek naar een marketing-stagiaire met een vlotte pen en enige kennis van theater. Je zult in staat moeten zijn om zelfstandig te werken en je kunt uit de voeten met sociale media. Ook zul je veel uitvoerend werk oppakken. 

De vacature is voor 4 dagen in de week. De stageperiode gaat in op 1 februari 2020 en loopt tot het einde van de projecten in september 2020. Een deel hiervan is ook mogelijk in overleg.

Wat ga je doen?

Je werkt mee aan verschillende marketinguitingen rond verschillende voorstellingen. Je werkt mee aan het campagnebeeld, schrijft teksten voor de nieuwsbrief en sociale mediakanalen. Ook vertel je verhalen over de vrijwilligers en figuranten die meedoen aan deze projecten. Daarnaast kan het ook zijn dat je meewerkt aan andere voorstellingen die tijdens je periode ook spelen. We zijn ook benieuwd naar jouw ideeën en is er genoeg ruimte voor eigen inbreng.

Je wordt onderdeel van het marketingteam dat uit twee personen bestaat. Daarnaast werk je binnen PeerGrouP Locatietheater ook nauw samen met bijvoorbeeld de artistiek directeur, de producent en de figurantenbegeleider. PeerGrouP is een platte organisatie waarbij je in ongedwongen sfeer binnen een hecht team werkt.


Functie eisen

We zoeken een communicatie- en marketingtalent met een vlotte pen, een brede maatschappelijke interesse en liefde voor kunst, cultuur en theater. Het is belangrijk dat je goed zelfstandig kan werken, van aanpakken weet en niet bang bent om initiatief te tonen. Daarnaast ben je enthousiast en creatief en vind je het niet erg om onregelmatig te werken. Onze voorkeur gaat uit naar iemand met een rijbewijs aangezien we deze zomer veel op locatie werken. Bovendien is onze thuisbasis in Donderen moeilijk te bereiken. Mocht je geen rijbewijs hebben, kunnen we een thuiswerk-schema afspreken.

Voor meer informatie

Koen van Hees – Coördinator Marketing & Communicatie – koen@peergroup.nl
+31614474543

of: Tom Tieman – Publiciteitsmedewerker – tom@peergroup.nl
+31 6 4216 8820