16 september t/m 3 oktober 2015

Vogelvlucht

Doet u ook ieder jaar weer mee aan de Nationale Tuinvogeltelling? Heerlijk comfortabel vanachter het raam merels en mussen tellen? Of ligt u liever verdekt opgesteld in een akkerrand, turend door de nieuwste Swarovski SLC 42 naar de blauwe kiekendief? Of ziet u, zelfs na hardnekkige studie, nog steeds het verschil niet tussen een meeuw en een ooievaar? In alle gevallen is Vogelvlucht precies wat voor u!

Vogelvlucht is een tragikomische en beeldende voorstelling over drie generaties vogelaars. Een boerenzoon die ornitholoog wil worden, zijn vader die achteruitboert, en zijn opa, een agri-pensionado, nemen ons mee in de wondere wereld van kneu, geelgors en pestvogel. Het vertrek van de zoon naar de grote stad zet de onderlinge relaties danig op scherp. Als er een nieuw meisje in het dorp komt wonen neemt het verhaal een onverwachte wending.

Vogelvlucht wordt gespeeld in de openlucht op het sportveld van Gasteren. Belangrijk onderdeel van de voorstelling is muziek en choreografie. Samen met tientallen vrijwilligers uit de omgeving – jong en oud – worden in de choreografieën de vogels zichtbaar gemaakt: de zwerm in een grote beweging over het veld, het baltsgedrag in een teder duet, een zeldzame vogel gevolgd door talloze bewonderaars met verrekijkers en fototoestellen.

Duur: circa 80 minuten

Parkeren: Op de Brink in Gasteren, op aanwijzing van onze verkeersregelaars. Volg de borden.

Locatie: In de openlucht op het Sportveld naast de Gasterije, Gagels 4, 9466 PL Gasteren

I.s.m. Balletschool Wanda Kuiper uit Groningen en met ondersteuning van Dorpshuis de Gasterije uit Gasteren.

Mede mogelijk gemaakt door:
het Rabofonds van Rabobank Assen en Noord-Drenthe en het themajaar Ontspannend van Aa tot hunZe van de gemeente Aa en Hunze.

rabobank-logo_klein logo_rabobank_klein_JPG