28 en 29 mei 2011

SuperBartje op de VAM-berg

VAM-berg
De VAM-berg is het hoogste punt van Drenthe. Als je niet beter weet, lijkt het alsof deze typische, Drentse bult altijd zo heeft bestaan. Er ligt een mooie grasmat overheen en ernaast is een natuurgebied met een kabbelend beekje. In heel Drenthe wordt gepoetst en verfraaid. Er komen themadorpen, oude landschappen worden hersteld, rieten daken verschijnen op boerderijen die nooit een rieten dak hebben gehad. Drenthe is de idyllische provincie waar de tijd heeft stilgestaan. Maar niets is minder waar: de berg is gemaakt van 20 miljoen kubieke meter afval en het beekje is aangelegd. En, er is iets aan de hand.

SuperBartje
In SuperBartje op de VAM-berg komen alle dromen, waarheden en clichés  als een lawine over je heen. In deze stortvloed van bruine bonen, keuterboeren en zwerfkeien blijft er één overeind. Is het een gans? Is het een vliegtuig? Neuh, tis SuperBartje!

Amateurverenigingen Midden-Drenthe
De familievoorstelling wordt gemaakt door professionele theatermakers van de PeerGrouP, specialisten in het maken van theater op bijzondere locaties. Een belangrijke rol is weggelegd voor de leden van amateurverenigingen in Midden-Drenthe. Hun specialiteit – of dat nu fanfare of voetbal is – is onderdeel van de lawine en daarmee onderdeel van de zoektocht naar de ware Drentse identiteit.

Locatie als festivalterrein
SuperBartje op de VAM-berg neemt de obsessie met de zogenaamde authentieke Drentse cultuur op vrolijke wijze op de hak. De locatie wordt ingericht als festivalterrein met een muziektent, horeca, een radiozender en een mini-VAM-berg als springkussen. Het terrein gaat anderhalf uur voor aanvang open en biedt de mogelijkheid om te picknicken. Stipt om 14.00 en 20.00 uur begint de voorstelling.

Coproductie met St. Podia Midden-Drenthe en Theatergroep NiznO
SuperBartje op de VAM-berg is een coproductie met Stichting Podia Midden-Drenthe en Theatergroep NiznO, de jongerentheaterwerkplaats van Drenthe.