za 15 t/m 23 juni 2013

Ruilen

Bekijk hier het tv-item van Omrop Fryslan over Ruilen: KLIK HIER

Wil je jouw jas ruilen voor mijn tas? Of jouw boterham met kaas voor mijn appel? En wat krijg ik van je in ruil voor een goed verhaal?

De PeerGrouP heeft de oplossing voor de financiƫle crisis, sterker nog, de sleutel tot geluk. We schaffen het geld af en gaan weer ruilen. Net als vroeger. Geen banken die om kunnen vallen. Geen onzekere markten. Ruilen! Vis voor vlees, eieren voor brood, een stoel voor een jas. Welkom bij de locatievoorstelling Ruilen, waarin geen geld bestaat, maar we elkaar weer recht in de ogen kunnen kijken.

De PeerGrouP is alvast begonnen met ruilen. In Drenthe begonnen ze met een stapel hout om zich al ruilende naar het eiland te begeven. Het uiteindelijke doel: drie Friese paarden. Op weg naar dit doel trekt de ruilmarkt over het eiland. Maar wil iedereen wel afscheid nemen van het geld en van hun spullen? De burgemeester bijvoorbeeld zit helemaal niet te wachten op het grote ruilen. En u? Wilt u ruilen? Wat zijn uw bezittingen u waard? En wat is uw tijd, of uw energie u waard?

In de voorstelling Ruilen reist u een stukje mee met de markt en ruilt u mee met uw eigen marktkraam. Samen met drie acteurs en verhalen, muziek, misschien drie paarden en een hoop spullen, bouwt u een tijdelijke markt om alles te ruilen wat u nodig heeft. Of kwijt wil, of wil hebben.