april/mei 2015

Roodkapje op het Balloërveld

Rebels sprookje op het Balloërveld

Onze grootste angst is werkelijkheid geworden! De wolf is vanuit Duitsland ons land binnengewandeld en heeft geroken aan de schapen op het Balloërveld. Spoedig slaat hij zijn slag. In de tijdsgeest van nieuwe wildernis, Natura 2000 en de Ecologische Hoofdstructuur moeten wij hulpeloos toekijken.

Roodkapje is niet bang! Deze rebelse tiener neemt een dubbelloops ter hand en zal korte metten maken met de Grote Boze Wolf. Alles blijft zoals het is. Niks geen nieuwe soorten. Op weg naar oma komt ze het beest tegen, maar dan blijkt dat onder dat woeste wolfskleed een watje schuilt. Zo een die liever leert breien dan oude omaatjes opeet. En wat te denken van die nerveuze veldmanager die als een verkeersagent al die nieuwe natuur in goede banen probeert te leiden?

Roodkapje van de PeerGrouP is een rebels sprookje waarin de natuur banger is voor de mens, dan de mens voor de natuur. De voorstelling start 2 x per dag, zowel ’s ochtends en ’s middags in de Schaapskooi van Balloo, aan tafel bij moeder. Daarna gaan we met een gevuld mandje op weg naar oma, over het Balloërveld. De tocht is even spannend als smaakvol! Na afloop van de voorstelling is er nog genoeg Balloërveld over om op eigen houtje te ontdekken.