September

RISE OF THE BLUE CITY

Kun je een gebied ongestraft steeds van gedaante laten veranderen?

Drie boeven zijn op de vlucht voor een groeiende politiemacht. Ze belanden min of meer per ongeluk boven in Nederland in een waterrijk gebied met een roemruchte historie. Net als de mannen denken dat ze veilig zijn – en ze het glas heffen in de kroeg – blijkt het landschap daar een stuk onvoorspelbaarder dan ze dachten…

Op het onstuimige water van het Oldambtmeer, waar eens graan, jenever en achterdocht meester waren, neemt Rise of the Blue City je mee naar een onvoorstelbaar verre toekomst (we tellen het jaar 2386) waar de kloof tussen rijk en arm groter is dan ooit tevoren. In Blauwestad, inmiddels een district geworden van de altijd maar uitdijende Randstad, ontmoeten we drie ontsnapte boeven die niet verder maar ook zeker niet terug kunnen. Dus schuilen ze in het grimmigste stukje Nederland op zoek naar een nieuwe plek om te aarden.

Hoe is het om op te groeien in een gebied met een bewogen geschiedenis waar grote ambitieuze veranderingen het landschap domineren?

In deze Brechtiaanse Rave Opera ontmoet je bange boeven en brute bitches, barmhartige boeren en botte beulen, belazerde boksers en behaarde barvrouwen.

Wil je meedoen met dit toffe project? Geef je dan op!