NOOTTOCHT

Sinds zijn vrouw overleden is kan de componist Geuterbach geen muziek meer componeren. Dagenlang staart hij naar het schilderij van zijn geliefde. Zelfs de uitnodiging voor het belangrijkste concours ter wereld slaat hij af. Maar dan wordt het schilderij gestolen en moet Geuterbach op een reis door het orkest om het terug te vinden.

Noottocht is een voorstelling met een heel orkest, over een orkest en door een orkest. Een verhaal over samenwerken en de kracht van muziek. Het verhaal wordt verteld en gespeeld door een verteller en een poppenspeler. Op hun tocht door het orkest verdwijnen de spelers in een wereld vol magische beelden die v-jays live maken en achter het orkest projecteren.

Deze voorstelling werd verkocht aan scholen in Groningen, Drenthe en Friesland. De voorstelling toerde in 2010 langs schouwburgen in Noord-Nederland.

Noottocht is een coproductie van het Noord Nederlands Orkest en de PeerGrouP

www.nno.nu

Educatief

Zoals iedere muziekliefhebber zal beamen is de eerste kennismaking met klassieke muziek van groot belang. Onderzoek heeft uitgewezen dat het gezin en de school daarbij bepalende factoren zijn. Het Noord Nederlands Orkest en Stichting Albino hebben om die reden vanaf seizoen 1999-2000 het initiatief genomen om per seizoen een serie educatieve concerten te verzorgen. Voor de Pieter Roelf Jeugdconcerten worden alle leerlingen van de groepen 6, 7 en 8 van het basisonderwijs in de drie noordelijke provincies via hun school uitgenodigd. Hiervan maken zo’n 400 scholen elk jaar gebruik met gemiddeld 15.000 leerlingen.