Memories for the Future (GB)

In 2012 maakte de PeerGrouP een voorstelling op het Preston Guild Fesival, een historische viering van de stad Preston in Engeland. Sjoerd Wagenaar, Marin de Boer, Steyn de Leeuwe en Roos Euwe¬†werkten een langere periode in de streek Bowland samen met bewoners aan een ‘sociale kaart’. Het proces is ook bekend als ‘social mapping’ en heeft tot doel sociale structuren en functies van een gemeenschap op theatrale wijze in kaart te brengen. Het project speelde op twee locaties: op het platteland in Stephens Park (Bowland) en in de stad Preston in Avenhams Park.

Kijk ook op de blog www.stephentoavenham.com

Memories of the Future

In oktober en november 2014 organiseerde de PeerGrouP opnieuw een project i.s.m. de organisatie Spot on Lancashire, waar in 2012 ook nauw mee samengewerkt werd. Samen met kinderen uit de omgeving bouwde de PeerGrouP een tijdcapsule. De tijdcapsule bevat herinneringen in de vorm van verhalen, foto’s of muziek en werd op een geheime locatie begraven. De kinderen mogen de capsule pas 50 jaar later weer opgraven, in 2064.
Het project vond plaats in opdracht van Forest of Bowland die in 2014 vierde dat ze 50 jaar geleden de titel ‘Area of Outstanding Beauty’ ontving.

Lees terug over het ptoject op de blog www.memoriesforthefuture.co