Oktober 2009

Maatschappij Grimmm

In het kader van Duusternis & Laokeblad (Westerveld culturele gemeente in 2009), werd de familie-voorstelling Maatschappij Grimmm ontwikkeld.

Op 31 augustus jl. is theatergroep de PeerGrouP uit Veenhuizen officieel van start gegaan met het grootschalige project Maatschappij Grimmm; een locatie-theatervoorstelling in Frederiksoord. De groep zal gedurende een periode van twee maanden het voormalig tramstation betrekken en vandaar uit werken aan de familievoorstelling in het Sterrenbos. De aankomende weken zal er veel materieel verplaatst worden richting Frederiksoord en de makers zullen deze week al beginnen met repeteren in het bos.

Dit voorjaar deed de PeerGrouP een opmerkelijke ontdekking. Ze kregen een (tot op heden) onbekende boekrol van Johannes van den Bosch in handen. Hierin vonden zij de aantekeningen voor de realisatie van het Duusterbosch. Generaal van den Bosch, oprichter van de Maatschappij van Weldadigheid in 1818, wilde klaarblijkelijk in het geheim een verhalenbos ontwikkelen. Ter leering ende vermaeck!

Het Duusterbosch bevindt zich in het Sterrenbos in Frederiksoord. De PeerGrouP heeft de aantekeningen nauwkeurig bestudeerd en zal tijdens de herfstvakantie de wens van Johannes van den Bosch, de realisatie van het Duusterbosch, in vervulling laten gaan.

De familievoorstelling is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar. Toegang volwassenen alleen onder begeleiding van kinderen!!