11 t/m 21 oktober

Maalkop

Maalkop keert in oktober weer terug! Van 11 t/m 18 oktober speelt Maalkop in Siegerswoude en van 18 t/m 21 oktober in de regio Meppel (locatie nog niet bekend). De nagesprekken zijn gepland op zondag. De kaartverkoop is inmiddels gestart! De exacte locatie voor de regio Meppel wordt zo snel mogelijk bekend gemaakt. Hou hiervoor onze nieuwskanalen in de gaten of abonneer je op de nieuwsbrief!

Maalkop vertelt het verhaal van een jonge boer, gespeeld door Fabian Jansen, die noodgedwongen afstand moet doen van zijn bedrijf. De boer voelt zich vergroeid met de streek, de grond en zijn dieren. Hij kan niet meer terug, alleen nog terugkijken. Alleen een koe houdt hem ogenschijnlijk nog overeind, of houdt zij hem juist gevangen?

Maalkop is een theaterdialoog tussen een man en zijn koe. Een verrassende combinatie waarin Jansen improviseert met zijn tegenspeler: koe Martje160. De voorstelling is een intiem portret over de onontkoombare ondergang van een jonge boer en zijn liefde voor zijn land en zijn bedrijf.

Crew
Acteur Fabian Jansen is bekend van de musical Hij Gelooft In Mij over André Hazes en speelde in films als Mannenharten, Nena en Dorst. Regisseur en schrijver Jos van Kan werkte in zijn lange carrière aan minstens 85 toneel-, muziektheater- en operavoorstellingen over de hele wereld.

Samenwerking
Maalkop wordt ontwikkeld in samenspraak met de organisaties Zorg om Boer en Tuinder en de Land- en Tuinbouworganisatie (LTO) Noord. Bij de voorstelling werkt PeerGrouP samen met deze organisaties aan een verdiepingsprogramma. Met gebundelde krachten wordt er meer aandacht gevraagd voor onzichtbare problemen in de agrarische sector.

Verdiepingsprogramma
Met de voorstelling raken we aan gevoelige onderwerpen. Door deze bespreekbaar te maken hopen we bij te dragen aan het vinden van oplossingen. We willen dan ook graag de gelegenheid aangrijpen om na de voorstelling door te praten met het publiek. Iedereen die geïnteresseerd is kan aansluiten. De voorstellingen van 14 oktober (in Siegerswoude) en 21 oktober  zijn een ‘plus-programma’ waarbij er na de voorstelling wordt nagepraat.

PeerGrouP-medewerker Dinanda Luttikhedde maakte vier korte films van circa 3 minuten. De basis voor de films vond zij in de gesprekken met boeren, in aanloop naar de voorstelling. De films zijn iedere speeldag te zien in de ontvangstruimte bij de voorstelling.

Lees meer over het verdiepingsprogramma van Maalkop.

Duur voorstelling: circa 75 minuten. Nagesprek 45 minuten.

Locatie: De voorstelling speelt in niet-operationele melkveebedrijven in Groningen, Friesland en Drenthe.

Van 11 t/m 14 oktober: Langpaed 18, Siegerswoude.
Van 18 t/m 21 oktober: nog niet bekend

Deze voorstelling is niet geschikt voor kinderen onder de 12 jaar. Honden worden niet toegelaten.