23 mei t/m 30 juni | Landelijke tournee

MAALKOP – reprise 2019

Na 40 uitverkochte edities keert de succesvoorstelling Maalkop dit voorjaar terug! Maalkop vertelt het verhaal van een jonge boer, gespeeld door Fabian Jansen, die noodgedwongen afstand moet doen van zijn bedrijf. De boer voelt zich vergroeid met de streek, de grond en zijn dieren. Hij kan niet meer terug, alleen nog terugkijken. Alleen een koe houdt hem ogenschijnlijk nog overeind, of houdt zij hem juist gevangen?
Maalkop is een theaterdialoog tussen een man en zijn koe. Een verrassende combinatie waarin Jansen improviseert met zijn tegenspeler: koe Martje160.

Crew
Acteur Fabian Jansen is bekend van de musical Hij Gelooft In Mij over André Hazes en speelde in films als Mannenharten, Nena en Dorst. Regisseur Jos van Kan werkte in zijn lange carrière aan minstens 85 toneel-, muziektheater- en operavoorstellingen over de hele wereld.

Samenwerking
Maalkop wordt ontwikkeld in samenspraak met de organisaties Zorg om Boer en Tuinder (ZOB) en de Land- en Tuinbouworganisatie (LTO). Bij de voorstelling werkt PeerGrouP samen met deze organisaties aan een verdiepingsprogramma. Met gebundelde krachten wordt er meer aandacht gevraagd voor onzichtbare problemen in de agrarische sector.

Verdiepingsprogramma
Met de voorstelling raken we aan gevoelige onderwerpen. Door deze bespreekbaar te maken hopen we bij te dragen aan het vinden van oplossingen. PeerGrouP-dramaturg Dinanda Luttikhedde organiseert met de partnerorganisaties nagesprekken over de thematiek van de voorstelling en maakte vier korte films van circa 3 minuten. Lees meer over het verdiepingsprogramma van Maalkop.

Duur voorstelling: circa 75 minuten.

Landelijke tournee: De voorstelling maakt een landelijke tournee. We beginnen in Ten Boer (do 23 mei t/m zo 2 juni). Maalkop maakt onderdeel uit van het programma van locatietheaterfestival Karavaan (do 6 juni t/m ma 10 juni). Kijk hier voor meer informatie. Daarna volgen voorstellingen in Heeten (bij Deventer | vr 14 t/m zo 16 juni en Best (bij Eindhoven | vr 21 juni t/m zo 30 juni).

Adressen van de speellocaties zijn:

Ten Boer: Huizenga’s laan 7
Oterleek: Jan Glijnisweg 16-a
Heeten: Zonnenbergen 11
Best: Mosselaarsweg 10

Kaartverkoop: Kijk bij speellijst voor data en locaties en ticketverkoop. Kaartverkoop Ten Boer gaat via PeerGrouP. Voor Oterleek koop je kaarten via Festival Karavaan. Kaartverkoop in Heeten gaat via Schouwburg Hengelo en in Best via Parktheater Eindhoven.

Deze voorstelling is niet geschikt voor kinderen onder de 12 jaar. Honden worden niet toegelaten.