Data en locaties worden later bekend gemaakt!

Maalkop 2019

Onze succesvoorstelling Maalkop komt terug! Maalkop vertelt het verhaal van een jonge boer, gespeeld door Fabian Jansen, die noodgedwongen afstand moet doen van zijn bedrijf. De boer voelt zich vergroeid met de streek, de grond en zijn dieren. Hij kan niet meer terug, alleen nog terugkijken. Alleen een koe houdt hem ogenschijnlijk nog overeind, of houdt zij hem juist gevangen? Maalkop is een theaterdialoog tussen een man en zijn koe. Een verrassende combinatie waarin Jansen improviseert met zijn tegenspeler: koe Martje160.

Crew
Acteur Fabian Jansen is bekend van de musical Hij Gelooft In Mij over André Hazes en speelde in films als Mannenharten, Nena en Dorst. Regisseur en schrijver Jos van Kan werkte in zijn lange carrière aan minstens 85 toneel-, muziektheater- en operavoorstellingen over de hele wereld.

Samenwerking
Maalkop wordt ontwikkeld in samenspraak met de organisaties Zorg om Boer en Tuinder en de Land- en Tuinbouworganisatie (LTO) Noord. Bij de voorstelling werkt PeerGrouP samen met deze organisaties aan een verdiepingsprogramma. Met gebundelde krachten wordt er meer aandacht gevraagd voor onzichtbare problemen in de agrarische sector.

Verdiepingsprogramma
Met de voorstelling raken we aan gevoelige onderwerpen. Door deze bespreekbaar te maken hopen we bij te dragen aan het vinden van oplossingen.

PeerGrouP-medewerker Dinanda Luttikhedde maakte vier korte films van circa 3 minuten. Lees meer over het verdiepingsprogramma van Maalkop.

Duur voorstelling: circa 75 minuten.

Locatie: De voorstelling speelt in (niet-operationele) melkveebedrijven. De locaties worden later bekend gemaakt. Maalkop maakt ook onderdeel uit van het programma van het locatietheaterfestival Karavaan. Kijk hier voor meer informatie.

Deze voorstelling is niet geschikt voor kinderen onder de 12 jaar. Honden worden niet toegelaten.