2021

Hier valt niets te halen

Aan deze voorstelling wordt getimmerd. Vanwege de coronamaatregelen, is de première van Hier valt niets te halen uitgesteld tot 2021. 

 Hoopvol locatietheater over armoede

Op een vergeten bouwplaats worstelen een werkloze man, een strompelende oude vrouw en een alleenstaande moeder om te overleven. Door gebrek aan geld zijn ze veroordeeld tot deze plek, waar niets meer vanzelfsprekend is. Hier regent het starre regels en houden schreeuwende televisiereclames hen wakker. Een eigenaardige fanfare van zingende hulpverleners, treuzelende bouwvakkers en goedbedoelende politici trekt door hun leven. Langzaam zakt iedereen steeds verder de modder in.

Een muzikale voorstelling over schaamte, dozen vol ongeopende post én hoopgevend menselijk contact.

In Nederland leeft 8 procent van de gezinnen in armoede. Een op de twaalf kinderen groeit er zelfs in op. Met dans, livemuziek en teksten op basis van interviews en documentair materiaal, maakt theatermaker Maarten Smit invoelbaar wat armoede in Nederland betekent.

Dit project is vertrokken vanaf Station Noord; het talentontwikkelingsprogramma van de grote podiumkunstorganisaties uit de drie noordelijke provincies. Dit project wordt vanuit Station Noord ondersteund door PeerGrouP en Het Houten Huis.

De pers over Blinde Vlek van Maarten Smit:
“Oogstrelende voorstelling! (…) als die zware kost zo smaakvol wordt opgediend moet het door veel meer mensen genuttigd kunnen worden.”

 – Theaterkrant