1 t/m 15 juni 2012

Het Orkest van de Eeuw

Voor de leerlingen uit groep 6, 7 en 8 van het basisonderwijs brengen NNO en PeerGrouP het theatrale concert ‘Het Orkest van de Eeuw’ in de theaters van de noordelijke provincies (1 t/m 15 juni 2012).

Het verhaal
In ‘Het Orkest van de Eeuw’ storten de hartsvrienden Jaap en Rolf zich in hun auditierondes voor de televisieshow Dus jij hebt Talent?!. Jaap en Rolf leven voor de muziek en willen niets liever dan samen de hoofdprijs winnen: spelen in ‘Het Orkest van de Eeuw’. Maar de twee presentatoren van de talentenshow hebben een heel ander plan voor ogen… Zij willen er een bloedstollende show van maken. De vrienden worden de speelbal van een gemeen spelletje en langzaam komen ze in een nachtmerrie terecht. Kunnen Jaap en Rolf hun droom waarmaken en samen de top bereiken? Of is hun vriendschap na de televisieshow voorgoed gebroken? Een ervaring waarbij de scholieren worden meegenomen in de wereld van klassieke muziek en in een spannend verhaal over talent en vriendschap.

Samenwerking Noord Nederlands Orkest en PeerGrouP
De samenwerking tussen de twee noordelijke gezelschappen is een vervolg op het succesvolle ‘Noottocht’ uit 2010. ‘Noottocht’ werd net als ‘Het Orkest van de Eeuw’ uitgebracht in de educatieve serie Pieter Roelf Jeugdconcerten. De serie heeft tot doel om leerlingen uit het basisonderwijs op een aangename en leerzame manier met klassieke muziek in aanraking te brengen.

‘Het Orkest van de Eeuw’ is een samenspel tussen het symfonische orkest, een acteur, een poppenspeler en video-animatiebeelden. De klassieke muziek wordt zo op een spannende en toegankelijke manier gekoppeld aan de belevingswereld van kinderen. In de periode 1 t/m 15 juni 2012 speelt ‘Het Orkest van de Eeuw’ in Drachten, Emmen, Groningen, Hoogeveen, Leeuwarden, Meppel en Stadskanaal. Kijk voor meer informatie op de site van het Noord Nederlands Orkest.

‘Noottocht’ wordt wegens groot succes in april 2012 nog als familieconcert gespeeld in Stadskanaal, Emmen en Groningen.