Bisto der ek ien fan..?

Grutte Pier Famyljedei

Grutte Pier ‘DE FAMYLJE’ is een grote zoektocht naar de nazaten van Grutte Pier. Iedereen in Friesland, Nederland en daarbuiten wordt opgeroepen na te gaan of hij of zij familie is van Pier. Afstammelingen treden officieel toe tot DE FAMYLJE en worden uitgenodigd op de Grutte Pier Famyljedei op zondag 19 juni 2016. De Grutte Pier Famyljedei is voor familie, aanhang en iedereen die het leuk vindt om dit mee te maken.

De grote dag komt dichterbij! Op Vaderdag, zondag 19 juni 2016, van 11.00 tot 17.00 uur komen alle nazaten van Grutte Pier bijeen in Kimswerd voor de Grutte Pier Famyljedei. Het wordt een bijzondere en feestelijke dag met een officiële ontvangst door Grutte Pier, de Grutte Pier Famyljefoto, en een programma voor jong en oud. In de oude dorpskern kun je een reis door het verleden maken. Ontdek waar je voorouders gewoond hebben, leer over de strijd van Grutte Pier en maak kennis met Friese sporten en gewoonten zoals kaatsten, klunen of groene kaasmaken. En let op: in het mobiele onderzoekscentrum kunnen deze dag de laatste kwartierstaten worden ingeleverd, want misschien ‘bisto der ek ien fan…?’

Schermafbeelding 2016-06-16 om 12.40.42

Download: BLOKKENSCHEMA FAMYLJEDEI

Toegang voor nazaten (op vertoon van Pierbewiis) en inwoners Kimswerd gratis, aanhang en andere belangstellenden € 3,50. Kinderen van 7 t/m 12 jaar € 2,50. Kinderen t/m 6 jaar gratis toegang.

Ben jij er ook een van Grutte Pier? Zoek het uit op www.gruttepierdefamylje.frl
Let op! Inzenden kan tot 1 juni 2016.

 

Samenwerkingsproject
Grutte Pier ‘ DE FAMYLJE’ is een samenwerkingsproject tussen het Fries Archief Tresoar en PeerGrouP Locatietheater Noord-Nederland.

PeerGrouP werkt aan een drieluik over Grutte Pier. Op 29 januari 2015 werd de eenmalige happening Grutte Pier ‘DE BRâN’ in Kimswerd georganiseerd. Met de happening stond de PeerGrouP stil bij het feit dat het die dag precies 500 jaar geleden was dat Grutte Pier opstond en ten strijde trok tegen de bezetters van Friesland. In de zomer van 2016 volgt het tweede deel, Grutte Pier fan Kimswert, een grootschalige openluchtvoorstelling op een weiland aan de rand van Kimswerd.

Tresoar is de bewaarplaats van de geschiedenis van Friesland. Tresoar stelt zich ten doel de geschiedenis van Friesland toegankelijk te maken voor een zo breed mogelijk publiek, zowel fysiek als digitaal. Het project Grutte Pier ‘DE FAMYLJE’ beoogt mensen via een Friese volksheld en een vereenvoudigd digitaal stamboomonderzoek bewust te maken van hun eigen identiteit.

Tresoar en PeerGrouP verbinden kennis en verbeelding in Grutte Pier ‘De Famylje’.

Bewaren