2016

Grut Frysk Boerinnenkoor

Inmiddels meer dan 100 Friese boerinnen vormen samen het Grut Frysk Boerinnenkoor. Onder leiding van professionals krijgen de vrouwen zangles en werken ze toe naar een bescheiden repertoire en een groots optreden in de voorstelling Grutte Pier fan Kimswert, de grote openluchtvoorstelling over de legendarische Friese vrijheidsstrijder Grutte Pier. De volksheld komt opnieuw tot leven in een meeslepend verhaal over zijn leven en zijn missie: de strijd voor allen die niet in vrijheid leven.

De documentaire Military Wives Choir van de BBC, over vrouwen van militairen die uitgezonden worden en samen een koor vormen, was de inspiratiebron voor het oprichten van het boerinnenkoor.
Het Grut Frysk Boerinnenkoor speelt een belangrijke rol in de voorstelling Grutte Pier fan Kimswert. Vijfhonderd jaar geleden trokken mannen ook al ten strijde om te vechten voor ‘onze’ vrijheid. De boerinnen, moeders en vrouwen, bleven achter.

We willen graag meer dames bij het koor. Aanmelden kan nog steeds!
Je kan een mail sturen naar: boerinnenkoor@gruttepier.nl

Het is natuurlijk leuk om alle workshops bij te wonen, maar het niet erg als je een keer niet kan. Je hoeft geen goede zangeres te zijn, we zingen in een koor en we krijgen les!

Omrop Fryslân maakt een documentaire over het project Grutte Pier fan Kimswert (met name het Boerinnenkoor). Dit voorjaar wordt dit in drie delen uitgezonden. We houden jullie op de hoogte!

Volg het koor op Facebook!

Data repetities
* Inloop repetities vanaf 19.30 uur, 20.00 uur start, einde 22.00 uur.*

– vr 29 april o.l.v. Sander & Atsje
– vr 13 mei o.l.v. Dirk Bruinsma. ‘locatie theater’ workshop. Deze zal buiten plaatsvinden op het kaatsveld van Kimswerd naast het MFC / cafégedeelte
– vr 27 mei met medewerking van muziek collectief Heksenhamer. De mannen zullen aanschuiven en de muziek die zij voor de voorstelling ontwikkelen presenteren
– vr 3, 10, 17, 24 juni zangworkshop
– vr 1, 8 juli zangworkshop

Data optredens
– zo19 juni Famyljedei Kimswert. Het Boerinnenkoor zal in de kerk zingen van 11.00 uur – 14.00 uur. Dit in combinatie met rondleidingen van het Laurentius kerk bestuur. Meer informatie vind je hier.
– di 23 aug. – za 1 okt. Voorstellingenreeks Grutte Pier fan Kimswert (we werken in groepen, je hoeft niet elke avond beschikbaar te zijn). Meer informatie over de voorstelling vind je hier.