10 aug t/m 9 sept 2012

From Stephen to Avenham

‘From Stephen to Avenham’ is genomineerd voor de Lancashire Celebrate YOUth! awards 2013. Bekendmaking van de winnaar is op 18 februari 2013. Zie ook yps.lancashire.gov.uk

Preston Guild is een historische viering van de stad Preston in Engeland. De viering vindt plaats eens in de twintig jaar, al sinds het jaar 1179. Koning Henry II gaf in dat jaar de stad Preston het zogenaamde koninklijke gilderecht, wat inhield dat alleen handelaren en ondernemers aangesloten bij het koopmansgilde hun waren in de stad Preston mochten verkopen.

Het Preston Guild speelt een belangrijke rol in de ontwikkeling van Preston als welvarende en belangrijke stad in het graafschap Lancashire. Ieder Preston Guild heeft zijn eigen identiteit, maar deelt een erfenis van meer dan 800 jaar. Het Preston Guild is veelomvattend, van kunst tot handel, van sport tot wetenschap: de gehele stad staat in het teken van de viering.

From Stephen to Avenham, a creative journey along the rivers to Preston Guild
De PeerGrouP is naar aanleiding van de voorstelling Naobers uit 2007 uitgenodigd om voor het Preston Guild 2012 een project te organiseren volgens de PeerGrouP-werkwijze. Sjoerd Wagenaar, Marin de Boer, Steyn de Leeuwe en Roos Euwe werken in de streek Bowland samen met bewoners aan een sociale kaart. Het proces heet ‘social mapping’ en heeft als doel sociale structuren en functies van een gemeenschap op theatrale wijze in kaart te brengen. Het project speelt op twee locaties: op het platteland in Stephens Park (Bowland) en in de stad Preston in Avenhams Park: From Stephen to Avenham.

Het project wordt mede gefinancierd door The Arts Council England.

Speeldata
Stephen Park (Bowland) op 10, 11 en 12 augustus 2012
Avenham Park (Preston) op 7, 8 en 9 september 2012

Drawing on the history of the Guild when traders came in from distant parts to trade and celebrate, the project links groups from the Hodder Valley and Preston via the Hodder River and River Ribble. Young people will work to create two human scale theatrical maps which will form a performance showing their lives through images, food, music and storytelling. Putting young people’s lives from rural and urban Lancashire firmly onthe map.