8 juli

Expeditie Steentijd

Op de openingsdag van de tentoonstelling De Zaak Vermaning is er in de Gouverneurstuin bij het Drents Museum op zondag 8 juli een minifestival vol activiteiten voor de hele familie. Tijdens Expeditie Steentijd kun je bijvoorbeeld je eigen vuursteen bewerken of raden wat een echte vuistbijl is. Kom kijken bij een archeologische opgraving of bouw een echt hunebed! Neem ook een hapje oergrut of doe mee aan hunebedsteen gooien.

Voor volwassen is er ook van alles te beleven. Mads Wittermans geeft een voorproefje van de De Affaire Vermaning, Heksenhamer komt langs voor de muzikale begeleiding en de dorpsbewoners van Hoogersmilde presenteren hun dorp met dans en verhalen. Bij Verhalen van Vermaning kun je wederom je favoriete Tjerk-anekdote met ons delen.

Expeditie Steentijd wordt georganiseerd door Drents Museum en PeerGrouP. Het minifestival staat in het teken van de tentoonstelling De Zaak Vermaning van Drents Museum en De Affaire Vermaning van PeerGrouP. Er is genoeg te beleven voor jong en oud!

Voor wie:  jong & oud
Wanneer:  zondag 8 juli 2018
Tijd:  13.00 – 17.00 uur
Waar:  op de Brink en in de Gouverneurstuin in Assen.
Prijs:  gratis*