2016

De Liefhebber

Hoe moet je kiezen als alle instrumenten zo mooi zijn dat je er verliefd op kunt worden? Joris is een muziekliefhebber, een echte. Hij houdt van alle instrumenten, ieder met hun eigen kenmerkende geluid. Maar hij móet kiezen; meer dan één instrument kan een mens toch niet bespelen? Een acteur en poppenspeelster nemen de leerlingen mee in de wereld van Joris. Zal hij zijn ‘ultieme instrument’ kunnen vinden? Een zoektocht door het orkest brengt Joris en zijn publiek langs muzikale hoogtepunten, waar de altviool en de trombone, de harp en klarinet om de aandacht vechten. Als Joris de zoektocht bijna op heeft gegeven, ontdekt hij de geheime sleutel tot de ultieme muziek.

In 2016 ontwikkelde PeerGrouP in samenwerking met het Noord Nederlands Orkest het jeugdconcert De Liefhebber voor groep 6, 7 en 8. De voorstelling speelde in verschillende schouwburgen in Noord-Nederland.

Enkele weken voorafgaand aan het concert krijgt de klas een gratis, digitaal lespakket, zodat de leerlingen zich kunnen voorbereiden op hun bezoek aan de concertzaal of het theater.

‘De Liefhebber’ is een zogenaamd Pieter Roelf Jeugdconcert, bedoeld om kinderen kennis te laten maken met klassieke muziek. De concerten worden in klassikaal verband bezocht. Informatie en boekingen via www.nno.nu