Oktober en november 2007

Bigger than Jesus 2007

Beroemd in acht weken

Station Noord acteurs Neal Lewis en Steven Stavast spelen in het Fysiologisch Laboratorium in Groningen de voorstelling Bigger than Jesus. De voorstelling vormt de afsluiting van het project Local Heroes: hoe word je een lokale beroemdheid in acht weken? Niet rustig beginnen, maar in acht weken ervoor zorgen dat het hele Noorden je kent. Eerder speelden de twee acteurs als onderdeel van dit project mee in de voorstelling Rondumheer.

Toenmalig NNT regisseur Floris van Delft doet de regie, of liever gezegd, zal proberen deze kernreactie in toom te houden. De lijst met doelen: minstens 2000 man publiek vinden; minstens 10 verschillende voorstellingen maken; 25 mensen aan het huilen maken; 3 keer de krant halen; 4 keer in de schouwburg op het toneel staan; 2 theaterklassiekers gebruiken; 4 filmklassiekers gebruiken; 20 nieuwe filmpjes op YouTube; et cetera, et cetera.

Medewerkers

Neal Lewis (1979), Toneelacademie Maastricht, afgestudeerd 2007
Steven Stavast (1981), Toneelschool Arnhem, afgestudeerd 2007

Station Noord
Station Noord is samenwerkingsverband van het Grand Theatre, De Citadel, het Noord Nederlands Toneel, de Noorderlingen, Tryater en de PeerGrouP. Het is een tussenstation voor pas afgestudeerde toneelspelers. Ieder seizoen biedt Station Noord twee jonge acteurs de kans om ervaring op te doen in voorstellingen en projecten van deze noordelijke gezelschappen. In het seizoen 2007/2008 zijn het Steven Stavast en Neil Lewis.