Mei / juni 2006

All inclusive

Wat hebben een strokasteel en een vakantieparadijs voor Nederlanders in Turkije met elkaar te maken?

Midden op het Drentse platteland staat een kasteel met 10.000 strobalen als bouwstenen. Het staat daar als een theater, waarin ’s avonds de uilen zitten en dit voorjaar maïs omheen groeit. Puur natuur? Aan de kust van Turkije staat een vakantieresort dat het centrum van Amsterdam in het klein is met grachten, trapgevels en het Centraal station.

Overal ontstaan resorts, themaparken en vakantiedorpen om er eens even lekker uit te gaan. Van villawijken voor bejaarden aan de costa’s tot Disneyland en zorgboerderijen. Voor elk is er wat wils, waarbij deze werelden helemaal zijn ingericht om ons te vermaken.

All inclusive is de tweede locatievoorstelling van Sjoerd Wagenaar (PeerGrouP) en Floris van Delft (NNT) na hun bijzondere voorstelling Ik zal zoet zijn in een Suikerfabriek. In en rond het strokasteel van de PeerGrouP maakten zij -samen met acteurs van NNT en Jongerentheatergroep NiznO- een voorstelling over de totale verwenindustrie en de behoefte aan puur natuur. All inclusive is een totaal verzorgde theateravond uit op het authentieke Drentse platteland met de geur van stro en volledig aangepast aan de persoonlijke smaak van de bezoekers.