24 april t/m 26 mei 2013

Het Verdwenen Veen

Deze zomer wordt het splinternieuwe Koning Willem-Alexanderkanaal geopend. Dit kanaal verbindt de dorpen Erica en Ter Apel en loopt bovenlangs Klazienaveen. De PeerGrouP heeft dit bijzondere feit aangegrepen om juist hier een voorstelling te maken. Het Verdwenen Veen is een muzikale locatietheatervoorstelling en is nog te zien t/m 26 mei 2013 tegenover het Norit-fabrieksterrein in Klazienaveen.

Het Verdwenen Veen speelt zich af in het fictieve dorp Altijdalgeweten in De Veenkoloniën, waarin de jeugd wegtrekt en de Koningin op bezoek komt voor de opening van het gloednieuwe Koning Willem-Alexanderkanaal. Een jongen uit het dorp wordt beschuldigd van een misdaad en de dorpsraad moet over zijn lot beslissen. Dat blijkt nog niet zo simpel, want wat vertellen de misdaadcijfers van deze 5e generatie veenarbeiders ons eigenlijk? Wat voor invloed heeft een lek kanaal op de moraal? Om nog maar te zwijgen van het mega windmolenpark in aanbouw. Iedereen heeft een eigen mening, maar wat vinden zij samen? De voorstelling is een onderdeel van het overkoepelende project De Streek dat inzoomt op actuele thematiek, ontwikkelingen en naoberschap in de Drents-Groningse Veenkoloniën.

Tijdens de voorstelling wordt u getrakteerd op allerlei streekeigen hapjes en drankjes zoals; boekweitbier, boekweitboterkoek, vers gemaakte dagkaasjes, VerdwenenVeen dropchocolade, droge worst, ganzeneierenomelet en nog veel meer!

Het Verdwenen Veen komt tot stand met medewerking van Veenkoloniaal Symphonie Orkest, Cultureel Erfgoed Festival en de Norit personeelsvereniging ‘Hobbyclub Purit’.