2018

2018: het jaar in foto’s

PeerGrouP speelt Grutte Pier – de Bezinning in de Laurentiuskerk te Kimswerd. Pier wordt gespeeld door Hilbert Dijkstra. Nynke Heeg speelt zijn vrouw Sylke. Op het het randje van 2017 en begin 2018 was het laatste deel van de trilogie te zien in Kimswerd, Medemblik en Sneek.

In samenwerking met Kat op het Spek wordt in mei en juni het energieke Missie zkt. Massa op de schroothoop van Simmeren Schroot in Groningen gespeeld. Thijs Prein en Merijn de Jong spelen twee Russische revolutionairen die terugkijken op de mislukte revolutie. Na Groningen volgde een tour langs Rotterdam en Amsterdam en de Parade (in Rotterdam).


In Maalkop speelt Fabian Jansen een boer die een monoloog houdt tegen zijn laatst overgebleven koe (gespeeld door Martje 160). De voorstelling speelt in leegstaande stallen in Ten Boer en Goutum en verkoopt al snel uit. Ook de reprise in Dwingeloo en Siegerswoude loopt goed en raakt uitverkocht. Fabian Jansen wil in 2019 beginnen met de verfilming van de voorstelling.


De Affaire Vermaning is het grote zomerspektakel van 2018. In september wordt op de akker waar Tjerk Vermaning destijds zijn archeologische vondsten deed, gespeeld voor vier grote tribunes. Vermaning wordt gespeeld door Mads Wittermans. Een flink aantal figuranten uit Hoogersmilde en omstreken spelen mee.


De reprise van de luisterwandeling Tussenland blijkt ook eind 2018 en begin 2019 een groot succes. De meditatieve luisterervaring die van Leegkerk naar Groningen loopt, verkoopt ook in 2019 helemaal uit.