PeerGrouP Locatietheater Noord-Nederland stelt stageplekken en rollen beschikbaar voor acteurs (m/v) in de grote zomerproductie Rise of the Blue City. Deze ‘Brechtiaanse Rave Opera’ wordt geschreven door Don Duyns (bekend van Snorro en Woef Side Story), in regie van artistiek leider Dirk Bruinsma en speelt zich af óp het water van het Oldambtmeer in Blauwestad-Winschoten. De cast bestaat uit een mix van enkele professionals, de band Alamo Race Track en heel veel jongeren uit de regio Oldambt.

Wie zijn wij:

PeerGrouP is het locatietheatergezelschap van Noord-Nederland. Thema’s van het platteland en samenwerking met bewoners vormen een rode draad in de projecten van PeerGrouP.

De voorstelling

Drie boeven zijn op de vlucht voor een groeiende politiemacht. Ze belanden min of meer per ongeluk boven in Nederland in een waterrijk gebied met een roemruchte historie. Net als de mannen denken dat ze veilig zijn – en ze het glas heffen in de kroeg – blijkt het landschap daar een stuk onvoorspelbaarder dan ze dachten…

Op het onstuimige water van het Oldambtmeer, waar eens graan, jenever en achterdocht meester waren, neemt Rise of the Blue City je mee naar een onvoorstelbaar verre toekomst (we tellen het jaar 2386) waar de kloof tussen rijk en arm groter is dan ooit tevoren. In Blauwestad, inmiddels een district geworden van de altijd maar uitdijende Randstad, ontmoeten we drie ontsnapte boeven die niet verder maar ook zeker niet terug kunnen. Dus schuilen ze in het grimmigste stukje Nederland op zoek naar een nieuwe plek om te aarden.

In deze Brechtiaanse Rave Opera ontmoet je bange boeven en brute bitches, barmhartige boeren en botte beulen, belazerde boksers en behaarde barvrouwen.

De planning

Op 16 mei is de aftrap van het project. Op 1 juli 2019 begint regisseur Dirk Bruinsma met de cast te repeteren in Donderen (de thuisbasis van PeerGrouP). Van 20 juli tot en met 1 augustus is er een korte zomerstop voor de cast. Op 2 augustus begint de cast fulltime op locatie in Winschoten te repeteren. Op 3 september beginnen de try-outs en op 7 september is de première. De 15 tot 20 voorstellingen vinden plaats in de maand september, met een eventuele uitloop naar de eerste week van oktober 2019.

We zoeken:

 

 • Acteurs (m/v) in verschillende leeftijdscategorieën
 • Spelervaring is een pré
 • Beschikbaar tijdens auditie-, repetitie- en voorstellingsdagen (zie planning)
 • Proactieve en flexibele werkhouding
 • Interesse om met jongeren en amateurs te werken

We bieden:

 • Een hoofd- of bijrol in de voorstelling
 • Een ideale manier om je netwerk te vergroten en spelervaring op te doen
 • Professionele begeleiding
 • Reiskostenvergoeding
 • Vier vrijkaarten voor de voorstelling (datum naar keuze)
 • Maximale stagevergoeding
 • Séjour

De selecties:

Selecties voor acteurs (m/v) vinden plaats op zaterdag 13 april 2019 van 10:00 uur tot en met 17:00 uur in Winschoten. Nadere informatie volgt na aanmelding en sluitingsdatum.

Aanmelden?

Heb je nog vragen of wil je je aanmelden? Stuur dan een e-mail naar audities@peergroup.nl  De sluitingsdatum is 10 april 2019. Voor meer informatie over de PeerGrouP verwijzen we je graag door naar onze website www.peergroup.nl