Oproep Schreeuwkoor:

Voor de nieuwe locatievoorstelling De Bom (zomer 2021) zijn we op zoek naar mensen die in een bijzonder koor willen zingen én schreeuwen. Een koor dat op zoek gaat naar de dunne scheidslijn tussen goed en kwaad en waarom ze niet zonder elkaar bestaan.

In deze locatievoorstelling onderzoeken we de rafelranden van angst en verzet. We worden in een spannend verhaal van vijf jonge soldaten heen en weer geslingerd van harmonieus koorgezang tot bloedstollend geschreeuw. Want wanneer is de maat vol en laten we onze stem gelden? 

Meedoen:

Dus, hou je van zingen, spelen of een lekker potje (gecontroleerd) schreeuwen? Zit je bij een koor, voetbalvereniging of een andere vereniging? Of kom je alleen en wil je met een grote groep enthousiastelingen aan De Bom meewerken? Geef je dan nú op voor het schreeuwkoor!

In een boeiend repetitieprogramma ga je vanaf mei 2021 op zoek naar je eigen verhaal en unieke stem. Onder leiding van een professioneel koordirigent ontwikkelen we een heel eigen compositie die we samen instuderen.

Het schreeuwkoor wordt in de voorstelling begeleid door een live muzikant. De stemmen van het schreeuwkoor worden versterkt door 96 hoornluidsprekers die met militaristische precisie op de ruige zandvlakte van Havelterberg het publiek scherp in de gaten houden.

Let op: kun je een keer of meerdere keren niet? Geen probleem, dat is altijd mogelijk! We zijn hierin heel flexibel.

Voorwaarden voor deelname:

  • Minimumleeftijd vanaf 16 jaar, geen maximumleeftijd.
  • We zoeken mensen met veel én weinig (tot geen) zangervaring.
  • Zin om zowel te (leren) zingen als (gecontroleerd) schreeuwen.
  • Beschikbaar op vrijdagavonden en zaterdagen volgens bovenstaand schema en tijdens de voorstellingen (minimaal 5).

Let op:

Deelname is gratis! Vervoer van en naar de repetitie- en voorstellingslocatie is op eigen gelegenheid en kosten. Koffie, thee en een explosie aan gezelligheid gegarandeerd. Kan je, zoals gezegd, een keer niet repeteren of spelen? Geen probleem natuurlijk, daar passen we wel een mouw aan.

Schreeuwen is dat ook zingen?

Ja, schreeuwen is ook zingen! Dat doen we tegenwoordig niet zo vaak meer, maar het kan enorm opluchten! In Finland weten ze wel wat schreeuwen is. Kijk maar eens naar dit inspirerende filmpje van het beroemde schreeuwkoor Mieskuoro Hutaajat:


  

Aanmelden of meer informatie:

Heb je zin om mee te doen? Geef je dan op via dit formulier. Zodra je je hebt opgegeven, ontvang je een bericht van Eva Hermus.

In verband met de onbekende duur van de maatregelen ter bestrijding van het Coronavirus wordt waarschijnlijk na de zomervakantie een informatiebijeenkomst gepland. Houd hiervoor onze informatie in de gaten.