14 september 2018

Nynke Oele nieuwe zakelijk leider PeerGrouP

Directeur Marianne Hoekstra gaat per januari 2019 PeerGrouP Locatietheater Noord-Nederland verlaten. Nynke Oele is vanaf januari 2019 de nieuwe zakelijk leider van het locatietheatergezelschap.

Marianne Hoekstra licht toe: “In de afgelopen drie jaar heb ik met heel veel plezier bij PeerGrouP gewerkt en hebben we, als team, PeerGrouP doorontwikkeld. PeerGrouP staat stevig; we maken kunst die ertoe doet, we worden erkend voor wat we realiseren, het team is fantastisch en de organisatie stabiel. Bovendien staan er voor 2019 en 2020 een aantal bijzonder mooie projecten op stapel. Alle reden om te blijven. Ik ga dan ook weg met wel wat pijn in mijn hart. Maar er is meer te ontdekken en te leren en ik ben eraan toe om mijn vleugels weer uit te slaan. Ik heb er daarom voor gekozen om me de komende tijd te gaan richten op een studie psychologie. Terwijl ik een nieuwe keuze maak heeft PeerGrouP een goede opvolger gevonden in Nynke Oele. Ik heb er alle vertrouwen in dat zij op een gezonde en stabiele basis verder kan bouwen aan een verdere, nog lange en prachtige toekomst voor PeerGrouP.”

Nynke Oele (1979) heeft na haar studie Kunst, Cultuur en Media (Rijksuniversiteit Groningen) een veelzijdige carrière gemaakt in de culturele sector. Ze heeft ruime ervaring in het bedenken, organiseren en programmeren van diverse evenementen, zoals Noorderzon en de Nacht van de Kunst en Wetenschap. Nynke Oele: “Ik zie er enorm naar uit om aan de slag te gaan voor PeerGrouP. Natuurlijk met het team, maar ook met de mooie projecten die de komende jaren nog op stapel staan. PeerGrouP is een ontzettend toffe club en ik zie het als een mooie uitdaging én voorrecht om de specifieke manier van werken van PeerGrouP, samen met artistiek leider Dirk Bruinsma en het team, de komende tijd verder uit te bouwen.”