2 april 2020

Nieuws over De Bom

Lees hier alle updates!

2 april 2020


De Bom | Muziektheater over angst en verzet verplaatst naar zomer 2021

KASKO Huis van muziektheater & Peergroup Locatietheater Noord-Nederland hebben het lastige besluit moeten nemen om De Bom in 2020 niet door te laten gaan en deze te verplaatsen naar de zomer van 2021.

De locatietheatervoorstelling De Bom vertelt het verhaal van de militaire site bij Havelterberg aan de hand van mensen die erbij waren: soldaten, demonstranten en dorpsbewoners. De Bom is meer dan alleen een voorstelling. KASKO & Peergroup maken deze voorstelling samen met de gemeenschap. Veel enthousiaste mensen hebben zich dan ook al opgegeven om naast de professionele acteurs te schitteren in het schreeuwkoor, spelersgroep of te helpen met het maken van kostuums of in, bijvoorbeeld, de horeca.

De maatregelen die door de regering zijn getroffen in het kader van de bestrijding van het Coronavirus maken dat deze trajecten nu niet kunnen starten. Het welzijn en de gezondheid van iedereen staan ook voor ons voorop! Daardoor hebben we dit jaar te weinig tijd om het project goed voor te bereiden om vervolgens in de zomer van dit jaar te kunnen spelen. KASKO & Peergroup zijn er namelijk van overtuigd dat dit project gaat over contact maken, elkaar treffen en een ervaring delen.

Namens de gehele cast & crew, artistiek leider Peergroup Dirk Bruinsma: ‘We stellen het een jaar uit, maar we zitten zeker niet stil. In de tussentijd hopen we dat iedereen in goede gezondheid deze onzekere en spannende tijden doorkomt.’