6 augustus 2020

#BORDVOORJEKOP

Het geld voor cultuur in Nederland wordt oneerlijk verdeeld. De regio’s krijgen beduidend minder dan de Randstad. De minister en het Fonds Podiumkunsten lijken daarmee ongevoelig voor de signalen buiten de Randstad.

Slechts 2% van het cultuurbudget voor producerende instellingen gaat naar het Noorden en het Oosten krijgt zelfs helemaal niks van het Fonds. In tegenstelling tot 54% van het budget dat naar Amsterdam gaat. 

Door deze verdeling en bezuinigingen in de sector dreigt PeerGrouP, hét locatietheater van Noord-Nederland dat al ruim vijftien jaar ondersteund wordt door het Fonds Podiumkunsten, te verdwijnen. En dat met een positief advies van het Fonds op de aanvraag voor de periode 2021 – 2024. Dat kan toch niet waar zijn?

Sta jij achter PeerGrouP en steun jij cultuur in de regio? Doe dan mee en geef een signaal af om, onder andere, PeerGrouP te redden! 

Hoe? Maak een foto van jezelf met een bord voor je kop. Gebruik de hashtag #BORDVOORJEKOP en, bijvoorbeeld, de volgende zin: “Het is oneerlijk dat mijn regio zo weinig cultuurgeld krijgt toebedeeld en daarom steun ik deze actie!” En als je ons nog een hart onder riem wil steken, schrijf dan waarom jij het belangrijk vindt dat PeerGrouP moet blijven. 

Je mag de foto of je steunbetuiging ook naar info@peergroup.nl mailen. 

Delen is lief!