19 september 2017

Gezocht: bewoners stadsrand Groningen

OPROEP

Voor een theatraal onderzoek zoekt de jonge Groninger theatermaker Sijas de Groot naar verhalen, ervaringen en informatie over de omgeving Vinkhuizen, De Held, Gravenburg en Leegkerk. 

Deze wijken aan de rand van de stad Groningen vormen een omgeving waar stedelijk en landelijk gebied elkaar tegenkomen. Welke functie hebben deze gebieden? Is het boerenland, nieuwbouwwijk of een plek voor nieuwe initiatieven? En hoe is dit gebied door de jaren heen veranderd?

Sijas de Groot onderzoekt in samenwerking met het Grand Theatre, PeerGrouP Locatietheater, De Noorderlingen en Station Noord de veranderingen aan rand van de stad. Hoe mensen omgaan met een veranderende omgeving en welke invloed deze veranderingen hebben op onze herinneringen vormen het uitgangspunt voor de nog te maken theatervoorstelling ‘Tussenland’ (première februari 2018).

Voor het onderzoek komen Sijas en zijn team graag in contact met mensen die wonen, gewoond hebben, werken of gewerkt hebben in een van de bovengenoemde wijken. Sijas: “Ik ben op zoek naar mensen die ons meer willen vertellen over het leven in en om deze stadsrand. Ik zoek jonge mensen, oude mensen, eigenlijk iedereen die het leuk vindt om ons mee te nemen in zijn of haar leven in Vinkhuizen, De Held, Gravenburg of Leegkerk. Dat kan bijvoorbeeld door een wandeling door de buurt of onder het genot van een kopje koffie aan de keukentafel!”

Lijkt het u (of jou) leuk om mee te doen aan ons onderzoek? Stuur dan een mail naar tussenland@peergroup.nl

De onderzoeksperiode loopt van september t/m december 2017