PeerJonG 2007 – 2015

PeerJonG was van 2007 t/m 2015 de jongerenafdeling van PeerGrouP. Een groep van gemiddeld acht jongeren, van 15 tot 22 jaar uit het noorden van Nederland, kregen les in het maken van locatietheater à la PeerGrouP. Dat betekende niet alleen spelen, maar ook kennismaken met vormgeven en bouwen, licht, geluid, muziek, pr, koken, schrijven, filosoferen en brainstormen. De groep werd door de jaren heen geleid door de theaterdocenten Ellen den Hollander, Merel van Dijk en Sanne Verkaaik. Daarnaast zijn er veel andere theaterprofessionals betrokken geweest bij het maken van de voorstellingen.

PeerJonG was in het leven geroepen om jong talent in Drenthe een unieke kans te bieden zich te ontwikkelen binnen het locatietheater. Maar ook om het netwerk van de PeerGrouP uit te breiden met een jongere generatie. In de negen jaren dat PeerJonG actief was, zijn er meer dan twintig PeerJonG voorstellingen gemaakt.

Voorstellingen zijn o.a. gemaakt in het Strokasteel Veenhuizen, het zwembad in Roden, een kerk in Groningen, bij een hunebed in Noord-Laren, in de oude LTS in Winschoten, op het voormalig munitiecomplex in Donderen, in een leegstaande basisschool in Nieuw-Buinen, in een kas in Erica, in het Drents Landschap bij Nieuw-Annerveen en in een natuurgebied bij Balloo met een kudde schapen. PeerJong werkte regelmatig mee aan voorstellingen van de PeerGrouP. Een goed voorbeeld van een mooie samenwerking is de voorstelling Roodkapje op het Balloërveld in 2015.

Met het vertrek van PeerGrouP medewerkster Sanne Verkaaik in 2016 is PeerJonG geëindigd. Op dit moment zijn er geen concrete plannen om PeerJonG te hervatten. Voor vragen over PeerJonG of de voorstellingen die de groep gemaakt heeft, kun je telefonisch contact met ons opnemen of mailen naar info@peergroup.nl.